[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Evenement
In samenwerking met de Dutch High Performance Sailing Classes hebben we in 2016 het Jeugd Wereldkampioenschap georganiseerd in de 49er en 49erFX klasse. Vanuit de Bataviahaven in Lelystad werden de wedstrijden gevaren op het Markermeer. Als eerste officiële evenement na de Olympische Spelen in Rio, konden we als eerste evenement testen met een nieuw wedstrijdformat voor het zeilen.

Met het nieuwe format was het onmogelijk om voor de laatste finaledag al de eindzege te winnen. Tijdens de finale werd de complete puntentelling weer op 0 gezet en begon iedereen gelijkwaardig aan de finale. Met veel korte wedstrijden, vlak voor de kade met live commentaar waren de wedstrijden goed te volgen door de toeschouwers op de kant.

Sportivents
Als Sportivents waren we volledig eigenaar van dit evenement, in samenwerking met de klasse organisaties (nationaal en internationaal), is er een innovatief evenement georganiseerd. Het nieuwe raceformat kende na een kwalificatiereeks een halve finale en finale die op een spectaculaire wedstrijdbaan werd verzeild net voor de kant.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de partners: Gemeente Medemblik, Provincie Flevoland, Apollo Hotels & Resorts, Bataviahaven Lelystad en Magic Marine.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video title=”Medal races” link=”https://youtu.be/P7sXZH6rUoI”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Dutch High Performance Sailing Classes”][/vc_column][/vc_row]

Most Recent Projects