[vc_row][vc_column][vc_column_text]Evenement
Optimist on Tour is een rondreizend watersportevenement waarbij kinderen door heel Nederland kennis kunnen maken met de watersport. Dit sportstimuleringsprogramma van het Watersportverbond reist inmiddels voor het 4e jaar door Nederland. In deze vier jaar hebben al 36.000 kinderen hun eerste zeil-, kano, sup- of windsurfles gevolgd.

Gemeenten en andere lokale organisaties zien de Optimist on Tour graag langs komen.

Sportivents
In voorbereiding en uitvoering zijn we leidend binnen de organisatie. Vanaf het moment dat een gemeente of andere organisatie meer informatie over Optimist on Tour bij haar in de buurt wil hebben, schuiven we aan. Sportivents is de eerste contactpersoon voor alles wat gaat gebeuren en gebeurt op het evenement. Met verschillende eventmanagers van Sportivents reist het watersportcircus door Nederland om op alle locaties kinderen te leren watersporten. Vaak zijn we te vinden op ongebruikelijke, unieke plekken in Nederland.

Schoolzeilen
Tijdens vrijwel alle Optimist on Tour evenementen komen kinderen langs om samen met hun klasgenoten een eerste zeilles te krijgen. Het gehele traject van uitnodiging van scholen, educatieve les in de klas over zeiltheorie en over het schoonhouden van het water, de registratie van de kinderen tot de nazorg, verzorgen wij voor het Watersportverbond. Per Optimist on Tour komen gemiddeld 500 kinderen langs, waarvan de helft georganiseerd met hun klas langs komt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_gallery images=”6239,6240,6241,6242,6243″ style=”style3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Watersportverbond”][/vc_column][/vc_row]

Most Recent Projects